Yhä useampi henkilö ostaa nykyään tuotteita ja palveluita verkossa. Jos trendeihin on uskominen, onkin netissä shoppailu ja sieltä ostosten tekeminen juuri nyt suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin.
Vaikka netissä asioiden ostaminen saattaakin tuntua aluksi turvalliselta, kannattaa etenkin verkon pienemmillä paikoilla olla valppaana.
Jokainen on varmasti eri verkon foorumeilta lukenut kauheita tarinoita siitä kuinka pieni ostos on muuttunut suureksi draamaksi siinä vaiheessa, kun kortille on ilmestynytkin ylimääräisiä veloituksia.
Useat netti casinot ilman rekisteröitymistä ovat ratkaisseet ongelman siten, että maksu tulee esimerkiksi vahvistaa puhelimen kautta. Samaa tekniikkaa on nyt alettu käyttää etenkin vuosina 2020 sekä 2021 uusissa virtuaalisissa korteissa.
Mikä virtuaalinen kortti on
Käytännössä virtuaalinen kortti on aivan kuin oikeakin pankkikortti. Ainoa ero on se, että sitä ei ole oikeasti olemassa.
Käytännössä asia toimii siten, että korttisi tilalle luodaan eri tiedoilla virtuaalinen maksuväline, joka sitten luo maksun oikealla kortillesi. Jopa diplomaatit voivat toisinaan kohdistua hyökkäyksen kohteeksi.
Näin käyttämäsi sivusto ja maksun saaja eivät koskaan saa oikeita tietojasi, vaan pelkästään virtuaalisen kortin tiedot.
Kyseessä on turvallisuuden kannalta todella loistava asia. Koska vaikka maksuun käytetyn kortin tiedot vuotaisivat nettiin, olisivat vain virtuaalisen kortin tiedot vaarassa ja oikeaa korttia voisi käyttää normaalisti. Näin huonokin tilanne saattaa kääntyä nopeasti parempaan suuntaan.
Mistä virtuaalisia kortteja saa
Jos haluat hankkia itsellesi virtuaalisen kortin, kannattaa sinun ensimmäisenä askeleenasi kysyä asiasta omalta pankiltasi.
Yhä useampi eri kotimainen pankki tarjoaa asiakkailleen sellaista maksutonta palvelua, jonka avulla asiakas voi avata uusia kortteja virtuaalisesti niin paljon kuin asiakas itse haluaa.
Mikäli juuri sinun pankkisi ei tätä palvelua tarjoa, niin ei hätää. Myös useat mobiilissa toimivat lompakot, kuten esimerkiksi Revolut tarjoavat mahdollisuuden luoda virtuaalisia kortteja.
Voit sitten liittää oman oikean korttisi esimerkiksi mobiilissa toimivaan lompakkoon, ja käyttää sieltä löytyvää virtuaalista korttia siltana netissä tapahtuviin maksuihin.
Näin pysyt aina askeleen edellä niitä henkilöitä, jotka haluavat korttiesi tiedot itselleen luvattomasti nuuhkia sillä aikaa kun pyörit shoppailemassa verkossa.
Siltojen käyttäminen maksuissa on itsessään turvallista. Tämän lisäksi voit myös käyttää virtuaalisia kortteja ‘’pre-paid’’ tilassa, jolloin niille voi ladata saldoa käytettäväksi.
Tämä onkin erittäin hyvä kikka siinä tapauksessa, mikäli haluaa antaa nuorelle rahaa käytettäväksi nettiin, mutta ei ole oikein perillä siitä, että miten eri verkon sivut toimivat.
Virtuaalisen kortin avulla henkilö voi sitten itse kätevästi päättää mistä tuotteensa haluaa, eikä tätä ‘’lahjakorttia’’ ole turhaan lukittu vain yhteen paikkaan käytettäväksi.
Myöskään kuluista ei tarvitse pahemmin huolehtia. Yleensä eri verkon palvelut virtuaalisille korteille niin pankkien kuin mobiili sovellustenkin osalta ovat täysin kuluttomia.
Yrityksille näistä palveluista voi tosin koitua lisämaksuja, mutta sehän ei yksityistä asiakasta tässä maailmassa haittaa sitten yhtään.